maanantai 22. heinäkuuta 2013

Ohje: Gerbera sokerimassasta


 
Tein sinisiä gerberan kukkia kummityttöni rippikakkuun. Samalla otin vaihekuvia kukan tekemistä varten, jos joku vaikka innostuisi itsekin kukkasia tekemään :)
 

 
Tässä kuvassa näkyy tarvittavat asiat kukkien tekoa varten. Dr. Oetkerin sokerimassaa löytyy ihan marketeista. Se on täysin valkoista, jota värjään pastaväreillä esimerkiksi kuvassa olevilla Wiltonin pastavärillä. Pastavärejä löytyy useista leivontatarvikekaupoista netistä.
Sokerimassan käsittelyä varten on erittäin suositeltavaa käyttää silikonista muotoilualustaa ja kaulinta. Kuvassa oleva pinkki lasten silikoninen kaulin on ostettu Ullanunelmasta ja sinisen ison kaulimen ostin Carlsonilta. Punainen muotoilualusta on Tupperwaren, mutta alustoja löytyy erilaisista kaupoista ja vaihtoehtoja on paljon.
Sokerimassan käsittelyssä käytetään "jauhoina" tomusokeria. Tomusokeri on hyvä sirotella hienon siivilän läpi, jolloin saat tomusokerin siroteltua tasaisesti kaulittavalle pinnalle ja sen alapuolelle.
Leivontatarvikekaupoista löytyy myös valmiiksi värjättyjä sokerimassoja, jos haluaa päästä vähän helpommalla :)
Gerberan kukkamuotteja löytyy erikokoisia, joita tähän ohjeeseen tarvitset kolme.
Gerberan teossa tarvitset myös muotoilusienen. Pesusieni korvaa saman asian ja on montakertaa halvempi, kuin muotoilusieni. Lisäksi tarvitset vielä koristelutyövälineen ja muutaman coctailtikun. 
 
Tässä linkkejä tarvittaviin leivontatarvikkeisiin:
 
Netistä löytyviä leivonnan erikoiskauppoja:
 
Kolmesta ensimmäisesta kaupasta olen itse ostanut ja eipä ole muuta, kuin positiivista sanottavaa. Yleensä minulla kaikki jää viimetippaan joten Ullanunelmasta tullut ostettua eniten. He nimittäin toimittavat super nopeasti 1-2 päivässä :)
 
Sitten asiaan, eli gerberan tekovaiheisiin.
Kaulitse ensin sokerimassa noin 2-3cm paksuiseksi ja paina muotilla kukka. Käytä muottia ensin kevyesti tomusokerissa, näin sokerimassa ei tartu reunoistaan muottiin.
 
Nosta kukka leivinpaperipalan päälle. Ota coctailtikku ja paina sillä jokaiseen terälehteen kolme viivaa (kuten kuvassa). Tee näin jokaiseen kolmeen kukkaan ja nosta ne päällekkäin muotoilusienen päälle.
 
Ota koristelutyövälinen ja paina se kukan keskiosaan.
Käännä sieni varovasti alaspäin, nosta sieni pois ja laita kukka varovasti foliosta muotoiltuun "kupuraan" ja laita folio kukan kanssa mukin päälle.
 
 
 
Muotoile muutamaa astetta tummempaa sinistä pyöreäksi palloksi kukan keskustaan. Laita tippa koristeluliimaa tai tomusokerista ja vedestä tehtyä "liisteriä" keskustan pohjaan ja laita kukan keskusta paikoilleen. Paina coctailtikulla kukankeskustaan vieriviereen pisteitä.
 
 
Ja tässäpä kukkaset kakussa.
 
 
Loppusilauksena voit suihkuttaa helmiäispraytä, kun kukka on kuivunut.
Sokerimassasta tehtävät koristeet voi hyvin tehdä jo ajoissa ennen juhlia, koska ne kestävät kuivuttuaan hyvänä pitkään.
 
Leipomisen riemua kaikille :)
Terkuin Suvi 

1 kommentti:

  1. Ihania kukkia! Täällä siulle haaste: http://laurantisain.blogspot.fi/2013/11/minut-on-haastettu.html

    VastaaPoista