Nämä pikkuleivät on koristeltu pikeerillä (royal icing). Pikeerimassan valmistamiseen löytyy ohje täältä. Itse käytän kananmunan valkuaisen sijään pastoroitua valkuaisjauhetta, jolloin ei ole vaaraa salmonellan suhteen. Valkuaisjauheesta tehtävään massaan ohje löytyy täältä Pikkuleipien koristelu on monivaiheista puuhaa ja aikalailla aikaakin vievää hommaa. Jos siis tykkää pikkutarkasta näpertämisestä niin tämä homma on juuri sellaista. Ensimmäisen kerran törmäsin näihin kauniisiin koristeltuihin kekseihin Mansikkamäki blogissa. Mansikkamäki blogin pitäjä on todella taitava koristelija. Itsekin olen harjoitellut keksien koritelua jo useamman vuoden ajan. Pursotustekniikka kehittyy tekemisen myötä, mutta vieläkin se vaan vaatii harjoitusta. Pikkuleipä taikinan ohje löytyy täältä.
Nämä pikkuleivät menivät veljeni vauvan ristiäisjuhliin.
Oioioi mitä pipareita.. nams.. :D Super-söpöjä!
VastaaPoistaTodella upeita! eihän noita raskis millään edes syödä .)
VastaaPoistaOi kuinka kauniita :D Hyvin on hallussa koristelu, todella somia. Onnea pienokaiselle! T:Ebe
VastaaPoistaKiitos vaan kovasti kaikille! Ebe: sanasi kyllä lämmittää mieltä, kun olet itse oikea keksimestari!!!
VastaaPoistaIhania ja tosi kauniista tehty :)
VastaaPoista